Potrzebujemy:
dojrzały banan
20 gramów płatków
owsianych (dwie łyżki)
60 gramów twarogu
półtłustego
mały jogurt naturalny
łyżeczka miodu
łyżeczka nasion słonecznika
łyżka siemienia lnianego
łyżka siemienia lnianego
Wykonanie:
Płatki owsiane moczymy kilka
minut w gorącej wodzie, aż zmiękną, po czym przekładamy je do blendera. Dodajemy pokrojony
banan, twaróg, miód i siemię lniane. Całość dokładnie miksujemy. Po przelaniu
do szklanki, gotowy koktajl dekorujemy z wierzchu nasionami słonecznika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Czytelniku,
będzie mi niezmiernie miło, jeśli zechcesz podzielić się swoją opinią, sugestią, spostrzeżeniem, wątpliwością!
W miarę możliwości postaram się rzetelnie odpowiedzieć na pytania, wyjaśnić niewyjaśnione, a w skrajnych przypadkach nawet dopowiedzieć niedopowiedziane.