Potrzebujemy (na dwie porcje):
pół średniej wielkości fileta z indyka
150 gramów
mieszanki sałat (np. roszponka i rukola)
pół czerwonej papryki
1/3 zielonego ogórka
10 pomidorków koktajlowych
garść orzechów włoskich
oliwa z oliwek
2 łyżeczki musztardy (ja użyłam dijon)
łyżeczka miodu
łyżeczka wody
sól morska
pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Filet z indyka nacieramy marynatą przygotowaną z oliwy, soli
i pieprzu. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C, w rękawie do pieczenia. Warzywa myjemy, ogórek obieramy
i kroimy w grubą kostkę, paprykę w paski, a pomidorki przekrawamy na pół. Na
talerze wykładamy sałatę, pokrojonego w plastry indyka i warzywa. Całość
polewamy sosem przyrządzonym z dwóch łyżek oliwy, dwóch łyżeczek musztardy, łyżeczki miodu, odrobiny
wody, soli i pieprzu. Z wierzchu posypujemy sałatkę orzechami włoskimi.
Niesamowicie to wszystko wygląda! Muszę sobie taką zrobić:)
OdpowiedzUsuńSuper post!
OdpowiedzUsuńhttp://seven-heaven-blog.blogspot.com/